Forsvarets utfordring

Forsvarsjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Forsvarsjefen ønsker mer penger til Forsvaret

Les mer på siste.no

Vist 619 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Nå kommer det flere av oss advarte om for 25 år siden.
Sovjets fall, økonomisk ruin, muren i Berlin falt, flere land meldte seg ut av føderasjonen.
Russerne er et stolt folk, vesten trodde og oppførte seg som om det var et knust folk.
Noen av oss var klar over at dette var midlertidig.
Nå er bjørnen sterk, liker ikke at de skulle miste kontroll over sine baser i svartehavet.
Liker ikke at vesten ikke tar hensyn til dem.
Liker ikke at USA og NATO har kontroll over store deler av verdens hav og luftrom.
Dette har jeg forståelse for. USA og EU har vært meget aktive i Ukraina, dette tirrer Russland.
Norge, sammen med store deler av vesten betraktet Russland som en kuet nasjon og demobliserte store deler av vårt forsvar, som er mye mindre nå enn for 25 år siden.
Det er en realitet at Norge er med i NATO og har en meget strategisk plassering georgafisk.
For å kunne opprettholdevår overvåkning i våre farvann må det rustes opp, til dette trenges det både mannskap og utstyr, det koster penger.

Lærte vi noe av Johan Nygårdsvold og den gjengen før 1940? Russland ikke farlig – trallalallalallalaaa !! :-))

Nei, tydeligvis lærte ingen noe – ikke politikerne ei heller forsvarsfolk. Men forsvaret har jo i og for seg holdt fast ved noe (lært noe) de ønsker stadig mer penger til færre og færre stridende, de fleste i forsvaret innehar nå skrivebordsjobber.
Det er da betimelig å spørre om de så eventuelt skal forsvare seg/oss med blyant å papir – for skjer det noe er neppe noe elektronisk noe å forholde seg til særlig lenge. Alt vil være over i løpet av noen skarve timer.

Satelitter og elektronikk slås lett ut. For russerne er det kanskje en fordel etter som de har inntakt gamle systemer. Bare for å nevne sambandsnett på telegrafi, som er avleggs her hjemme.

Ja, man har snart lagt ned alt som kunne vært kommunikasjon om elektronikken feiler. Slett ikke dårlig jobbet om det er beredskapsløshet man streber etter.

Tenker med skrekk og gru at om elektronikken eller strømmen svikter i en krisesituasjon så er nesten alle innbyggere i dette land uten kommunikasjon med omverdenen – tilbake til indianerbål og røyksignaler er liksom for meg ikke et fremskritt!
Tvert om et over hundre års sprang tilbake til et kommunikasjonssystem som ikke dagens mennesker vil kunne greie – apostlenes hester er ikke lengre vår tids “greie” og når strømmen eller elektronikken er fraværende kommer man ikke lengre enn en bensintank rekker.
Tenk det, Hedda!

Her er det noen som ikke engang våknet av smellet da stemmegivningen ble avholdt – selv barn ville kunne sett konsekvensene av nedleggelsen, men stortingsrepresentanter er altså helt annerledes enn folk flest. Av og til lurer jeg litt på hvor dumme det egentlig går an å bli – veldig – må svaret dessverre bli!

Annonse

Nye bilder